Kikkertiendaagse

17 t/m 26 maart 2014
Kikker_en_meisje1

De Kikkertiendaagse 2013 was opnieuw een groot succes. Veel kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, scholen en bibliotheken deden weer mee en Kikker zorgde voor veel vrolijke etalages en versierde boekwinkels. Heel veel juffen en meesters, bibliotheekmedewerkers en boekhandelaren stuurden inspirerende foto’s en berichten in.
Dit enthousiasme zorgt ervoor dat die vrolijke, gevoelige, soms verdrietige en dappere Kikker kinderen en ouders blijft aanspreken. Vier het feest met Kikker mee!

Ook in 2014 wordt de Kikkertiendaagse weer groots gevierd, want Kikker bestaat dit jaar 25 jaar!

Thematitel Kikkertiendaagse 2014: Kikker is een held Kikker is een held prentenboek
Het had al dagen geregend. De rivier was buiten zijn oevers getreden. Kikker, Varkentje en Eend logeerden bij Haas, want het huis van Haas was het enige huis dat nog droog stond. Toen raakte het eten op.
Kikker kon het best zwemmen en hij besloot hulp te halen, ondanks de gevaarlijke stroming…

Klik hier om Kikker is een held te bestellen.

Wie is de Kindheld van het Jaar?
Heeft jouw net als Kikker kind een heldendaad op zijn of haar naam staan? Door te helpen met boodschappen, een gewond vogeltje te redden, plastic in het park op te ruimen, of iets heel anders?
Geef jouw kleine held(in) op en wie weet wordt hij of zij Kindheld van het Jaar!
De zes winnaars gaan op de foto voor een portretserie in magazine Kek Mama en winnen een boekenpakket van Uitgeverij Leopold.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de actiepagina.

Knutselmaterialen

Onderstaande knutselmaterialen kun je gratis downloaden en gebruiken in de klas of groep, in de bibliotheek of boekhandel.

Kleurplaat Kikkertiendaagse 2014
Kikkermuts knutselplaat
Raamtekening Kikker
Vlaggenkleurplaat
Verjaardagsmuts
Verjaardagsmuts in kleur


KostuumpakKikker-kostuum

Kikker is graag van de partij op jullie Kikker-feest! Neem voor meer informatie contact op met BoekeenPak via www.boekeenpak.nl.


Kikker in het kinderdagverblijf
Ieder kind zou Kikker moeten leren kennen. Daarom ontwikkelde Cubiss het leesbevorderingsproject Kikker in het kinderdagverblijf, geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar, met focus op de jongste kinderen uit deze leeftijdscategorie.

Het project Kikker in het kinderdagverblijf bevat:
• een wandkleed (met buizen en haken)
• 3 babyboekjes (Kikker in het water, Kraken met Kikker, Kikker buiten)
• 6 vingerpopjes
• handleiding voor leidsters van het kinderdagverblijf
• een tas
Kikker_kinderdagverblijf
De kosten voor het project bedragen € 142,50,- excl. BTW. Informeer bij uw bibliotheek of zij het project Kikker in het kinderdagverblijf aanbieden. Is dit het geval, dan kunt u het project rechtstreeks bij uw bibliotheek aanvragen. Wanneer dit niet mogelijk is, dan kunt u voor meer informatie en online bestellen terecht op onze website www.cubiss.nl/educatieproducten of u kunt contact opnemen met Ingrid de Jong via i.dejong@cubiss.nl.

leerkrachten en ouders